ArtRock.pl - Progressive & Art Rock w sieci!
Ten serwis korzysta z plików Cookies i podobnych technologii. Dowiedz się więcej » | zamknij
 
- 16.10 - Warszawa
- 17.10 - Wrocław
- 18.10 - Kraków
- 20.10 - Ostrów Wielkopolski
- 25.10 - Wałbrzych
- 09.11 - Wadowice
- 10.11 - Katowice
- 11.11 - Kraków
- 12.11 - Łódź
- 13.11 - Kielce
- 14.11 - Poznań
- 21.10 - Warszawa
- 22.10 - Wrocław
- 24.10 - Gdańsk
- 25.10 - Warszawa
- 26.10 - Poznań
- 22.10 - Warszawa
- 25.10 - Łódź
- 26.10 - Łódź
- 02.11 - Warszawa
- 03.11 - Kraków
- 09.11 - Poznań
- 10.11 - Warszawa
- 09.11 - Olsztyn
- 10.11 - Białystok
- 09.11 - Warszawa
- 10.11 - Wrocław
- 11.11 - Wrocław
- 12.11 - Warszawa
- 13.11 - Kraków
 

Aktualności

22.05.2019 20:40 - Mariusz Danielak

Piąty album Magic Pie w sierpniu

Piąty album Magic Pie w sierpniu

Długo oczekiwany piąty album norweskiej formacji progrockowej Magic Pie ukaże się 30 sierpnia 2019 roku nakładem Karisma Records. Płyta będzie zatytułowana Fragments of the 5th Element i pojawi się w formatach CD, LP i cyfrowo. Miksu i mastering płyty dokonał Rich Mouser (Spocks’s Beard, Transatlantic, The Neal Morse Band) w The Mouse House Studio w Los Angeles. Powyżej prezentujemy okładkę, za projekt której odpowiada Kim Stenberg. Oparta jest ona na oryginalnych obrazach Evy Stenberg. Grupa zaprezentowała dziś premierową kompozycję, którą jest drugi w zestawie utwór P & C. Klip do niego prezentujemy poniżej. Płytę można już zamawiać w tym miejscu. Polecamy recenzję płyt Magic Pie w naszym serwisie – znajdziecie je tutaj.

Tracklista:

1. The Man Who Had It All
2. P & C
3. Table For Two
4. Touched By An Angel
5. The Hedonist

Magic Pie:

Kim Stenberg – Guitar
Eirikur Hauksson – Vocal
Erling Henanger – Keyboard
Eirik Hanssen – Vocal
Lars Petter Holstad – Bass
Jan T. Johannessen – Drums

Dyskografia:

Motions of Desire (2005)
Circus Of Life (2007)
The Suffering Joy (2011)
King for a Day (2015)
Fragments of the 5th Element (2019)

kolejne informacje:

ArtRock.pl na Facebook.com
ArtRock.pl na Twitterze
ArtRock.pl RSS
© Copyright 1997 - 2019 - ArtRock.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.