ArtRock.pl - Progressive & Art Rock w sieci!
Ten serwis korzysta z plików Cookies i podobnych technologii. Dowiedz się więcej » | zamknij
 
- 24.08 - Inowrocław
- 05.09 - Białystok
- 06.09 - Lublin
- 07.09 - Rzeszów
- 08.09 - Bielsko - Biała
- 10.09 - Wałbrzych
- 12.09 - Lubin
- 13.09 - Zielona Góra
- 14.09 - Koszalin
- 15.09 - Gdynia
- 10.09 - Warszawa
- 17.09 - Wrocław
- 11.09 - Kraków
- 12.09 - Warszawa
- 14.09 - Dąbrowa Górnicza
- 16.09 - Warszawa
- 17.09 - Warszawa
- 18.09 - Warszawa
- 19.09 - Kraków
- 19.09 - Wrocław
- 20.09 - Kraków
- 21.09 - OK Andaluzja
- 26.09 - Wydział Remontowy
- 27.09 - U Bazyla
- 28.09 - VooDoo Club
- 26.09 - Wrocław
- 27.09 - Poznań
- 28.09 - Katowice
- 29.09 - Warszawa
- 05.10 - Gdańsk
 

Aktualności

22.05.2019 20:40 - Mariusz Danielak

Piąty album Magic Pie w sierpniu

Piąty album Magic Pie w sierpniu

Długo oczekiwany piąty album norweskiej formacji progrockowej Magic Pie ukaże się 30 sierpnia 2019 roku nakładem Karisma Records. Płyta będzie zatytułowana Fragments of the 5th Element i pojawi się w formatach CD, LP i cyfrowo. Miksu i mastering płyty dokonał Rich Mouser (Spocks’s Beard, Transatlantic, The Neal Morse Band) w The Mouse House Studio w Los Angeles. Powyżej prezentujemy okładkę, za projekt której odpowiada Kim Stenberg. Oparta jest ona na oryginalnych obrazach Evy Stenberg. Grupa zaprezentowała dziś premierową kompozycję, którą jest drugi w zestawie utwór P & C. Klip do niego prezentujemy poniżej. Płytę można już zamawiać w tym miejscu. Polecamy recenzję płyt Magic Pie w naszym serwisie – znajdziecie je tutaj.

Tracklista:

1. The Man Who Had It All
2. P & C
3. Table For Two
4. Touched By An Angel
5. The Hedonist

Magic Pie:

Kim Stenberg – Guitar
Eirikur Hauksson – Vocal
Erling Henanger – Keyboard
Eirik Hanssen – Vocal
Lars Petter Holstad – Bass
Jan T. Johannessen – Drums

Dyskografia:

Motions of Desire (2005)
Circus Of Life (2007)
The Suffering Joy (2011)
King for a Day (2015)
Fragments of the 5th Element (2019)

kolejne informacje:

ArtRock.pl na Facebook.com
ArtRock.pl na Twitterze
ArtRock.pl RSS
© Copyright 1997 - 2019 - ArtRock.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.